Piet Kerssens
De Echte Bakker

Historie

Ambacht en kwaliteit sinds 1938

 

Op 20 april 1938 begon Nicolaas Kerssens, de Opa van de huidige bakker, een brood, koek en beschuitbakkerij aan het Weiver in Krommenie. Hij nam de zaak over van Bakker Lafarge die geen opvolgers had. In die tijd telde Krommenie ongeveer 18 bakkers. Het venten ging met de handkar en voor tien uur mocht er niet bezorgd worden.

Zijn zoon Piet wilde ook bakker worden, dus ging hij op 13-jarige leeftijd naar de Bakkersschool in Amsterdam. In 1967 , Piet Kerssens was inmiddels getrouwd met Annie, nam hij samen met zijn vrouw de zaak van zijn vader over.

Toen Bakker Piet en zijn vrouw een gezin kregen namen ze het besluit om niet meer langs de deuren te venten. Zij waren de eerste bakker in Krommenie die dat aandurfde
en iedereen verklaarde ze voor gek maar het pakte
toch niet slecht uit. De klanten kwamen in grote getale naar de Bakkerswinkel die inmiddels verhuisd was naar de Zuiderhoofdstraat 58.

Nadat hun zoon Gert-jan Kerssens  zijn Bakkersopleiding in Wageningen had volbracht en eerst bij andere bedrijven, onder andere in Amerika, zijn ervaring had opgedaan, nam hij in 1998 de zaak over. In datzelfde jaar werd Bakkerij v.d. Schinkel overgenomen uit Egmond aan Zee, dit wil zeggen de bakkerij en 2 winkels. 1 in Egmond aan Zee en 1 in Egmond aan den Hoef.

Vervolgens volgt er in 2002 de overname van collega
Echte Bakker Burgmeyer, de bakkerij in Egmond Binnen met de daarbij behorende winkel.

Door de overname van deze bedrijven is het inmiddels zo dat het banket in Krommenie wordt gemaakt en het brood uit Egmond Binnen komt.

Door het vele heen en weer rijden en personeels-
problemen begint langzaam het plan vorm te krijgen om een nieuwe centrale bakkerij neer te zetten, zodat alles vanuit 1 punt naar de winkels kan
en het bakkerijpersoneel weer op 1 punt samenwerkt. Omdat inmiddels is besloten om uit Egmond Binnen weg te gaan wordt de winkel daar gesloten en wordt er in november 2007 een nieuwe winkel geopend in Het Stationscentrum van Heiloo.

Op februari 2008 ging de eerste paal voor de nieuwe bakkerij de grond in en in de zomer van 2008 werd deze in gebruik genomen.

In mei 2010 hebben wij een nieuwe winkel geopend
in Assendelft, Winkelcentrum de Saen.

Woensdag 21 september 2011 hebben wij onze nieuwe Bakkerswinkel in Heerhugowaard geopend.

Per 1 juli 2012 hebben wij er een winkel bij in Broek op Langedijk.

Sinds Juli 2018 zijn wij de trotse eigenaar van een mooie nieuwe bakkerswinkel in Limmen.

In januari 2023 hebben wij twee winkels van Bakkerij Brakenhoff overgenomen in Zaandam en Wormerveer.

Niet zomaar een bakker

Niet elke bakker kan zich zo maar Echte Bakker noemen. Om Echte Bakker te worden, heb je een flinke dosis passie voor het vak nodig en we moeten aan strenge eisen voldoen. Daarom zijn we ontzettend trots dat we dit logo aan onze bakkerij mogen verbinden.

Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

De producten die wij in onze bakkerij volgens eigen recept maken, worden het hele jaar door beoordeeld door het Nederlands Bakkerij Centrum. Hierbij wordt een strenge kwaliteitsnorm gehanteerd. Wordt de norm niet gehaald, dan mogen we het logo niet meer dragen.

Wij hebben oog voor u!

Wij hebben oog voor u!

In onze winkel(s) letten we op alle details. Goede hygiëne en klantvriendelijkheid staan bij ons op nummer één. Boodschappen doen moet een beleving zijn, zodat u als tevreden klant weer naar huis gaat.

Wij worden elke dag nog beter!

Wij worden elke dag nog beter!

De drang om de lat elke dag hoger te leggen, dat kenmerkt ons als Echte Bakker. Samen met onze collega’s blijven we in gesprek over het vak en leren we van elkaar. Zo kunnen we ons blijven onderscheiden en u de lekkerste producten bieden.  

Werken bij uw Echte Bakker

 

Momenteel zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele verkoopmedewerkers voor onze winkels in Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef

voor tenminste 24 uur per week,

interesse ?

stuur jouw cv en motivatie naar PZ@pietkerssens.nl